Kanunlar

BALIKESIR
Gazeteler

Oda Hakkında
          Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamüller İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası 1989 yılında Balıkesir Merkez Atalar Caddesi Aytaçlar İşhanında Mustafa ÖĞÜT`ün başkanlığında faaliyetine başlamıştır. 2003 yılında Hisariçi Mahallesi Hasan Baba Çarşısında Mülkiyeti kendine ait hizmet binasına taşınmıştır. Odamızda bugüne kadar 4 Başkan görev yapmıştır. Halen odamızın 4. Başkanı Niyazi TUNÇ başkanlık görevine devam etmektedir. 1989 ylı itibari ile 507 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu ile çalışmalarına devam etmiş ve 7.6.2005 tarihinde yürürlülüğe Meslek Kuruluşları Kanunu  gereğince de faaliyetlerine halen devam etmektedir.

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarları Meslek Kuruluşları Kanununun amacı; esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki Esnaf ve Sanatkarları Odaları ve Üst Birliklerinin faaliyetlerini düzenlemektedir.

Odamızda şuan faal 391 Üye mevcuttur. Bu üyeler Fırıncılık, Simitçilik, Pastanecilik, Tatlıcılık, Yufkacılık vb. alanlarda faaliyet göstermektedir.

Başkan'dan

Anasayfa | Yönetim | Oda Hakkında | Mevzuat | Duyurular | Basında Biz | Bağlantılar | Etkinliklerimiz | Bize Ulaşın
Gündem | Başkandan Mesaj
2011 © Balıkesir Fırıncılar Odası